stars

Astrologs – zvaigžņu tulks

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lai tulkotu tekstu no kādas svešvalodas uz citu ir nepieciešams plašs vārdu krājums un labi jāpārzina valodas nianses. Tā pat nepieciešams zināt specifiskās jomas terminus, jo viens un tas pats vārds dažādās jomās piem. ekonomikā, medicīnā, politikā vai sarunvalodā var nozīmēt pilnīgi atšķirīgas lietas. Ne velti ir teiciens “Pazudis tulkojumā”!

Tas pats attiecas arī uz astroloģiju. Astrologi veidojot individuālās cilvēku vai notikumu astroloģiskās kartes izmanto planētas (arī dažādus citus objektus un teorētiskos punktus), zodiaka zīmes un kādu māju sistēmu, kurai tas devis priekšroku. Tad liekot kopā visu šo informāciju, kā arī objektu savstarpējās attiecības astrologs “tulko cilvēku valodā” to, ko ieraudzījis zvaigznēs, cenšoties izdalīt svarīgāko.

Astroloģija runā simbolos un astrologa uzdevums ir to pareizi iztulkot.

Bieži esmu lasījusi atsauksmes, kurās cilvēki sūdzas, ka astrologs viņam uzdod dažādus jautājumus un tad piemēro atbildes tam ko cilvēks pastāstījis. Vai arī ka saruna bijusi ļoti vispārīga, nekas konkrēts nav pateikts.

Kāpēc astrologi uzdod klientiem jautājumus?

Astrologs nav gaišreģis, un ja ir – tad viņš ir labāks astrologs! Protams liela nozīme ir astrologa pieredzei, ieinteresētībai iedziļināties, spējai atpazīt cilvēka izskatā zīmei raksturīgas īpašības. Un arī spējai izmantot daudz dažādu metožu informācijas iegūšanai un interpretēšanai jau izkāpjot ārpus tradicionālajiem astroloģijas rāmjiem. Tas viss palīdz, bet…

  • Tā pat kā jebkurā svešvalodā viens vārds var nozīmēt daudz ko, astrologam ir jāsaprot, kurš no daudziem iespējamajiem objekta tulkojuma variantiem ir pareizākais konkrētā cilvēka gadījumā, konkrētā situācijā. Kas tieši ir tas, kas redzams astroloģiskajā kartē. Piem. mamma, vecāmamma, varbūt bērna mamma (vīriešiem), vai paša emocionālais stāvoklis. Iespējas un varianti daudz, un protams tie var arī pārklāties.
  • Dzimšanas laiks var būt norādīts neprecīzi – jauniem cilvēkiem būs precīzāks, bet vidēja un vecāka gadagājuma cilvēkiem norādītais laiks var ļoti atšķirties no patiesā dzimšanas laika un gadās, ka pat 5 min dzimšanas laikā var būtiski izmainīt māju stāvokli un to kā astrologs to interpretē. Dzimšanas laiku būtu nepieciešams precizēt, ja vēlas no astrologa sagaidīt daudz maz precīzas nākotnes prognozes. Ir dzirdēts viedoklis, ka agrāk tak arī astrologi konsultēja, kad cilvēki nezināja ne tikai savu dzimšanas laiku, bet arī mēnesi ne. Taisnība, bet tad astrologi izmantoja citu metodi – skatījās laiku kurā cilvēks pie viņiem ieradies un tā atbildēja uz interesējošo jautājumu. Mūsdienās to sauc par Horāro astroloģiju.
  • Astrologam jāzina kaut kas par cilvēku, lai sniegtu precīzāku prognozi. Piem. ja cilvēks jautā vai drīz apprecēsies – astrologam ir jāsaprot vai ir kāds kuru precēt, vai no sākuma ir jāatrod precamais materiāls. Iespējams labvēlīga planētu kombinācija ir pēc nedēļas vai mēneša, bet tas vēl nenozīmē, ka tad apprecēsies. Varbūt kartē redzamas straujas izmaiņas attiecību mājā – tad jāsaprot vai cilvēks ir brīvs vai precēts un kādas ir šīs attiecības – vai nu kaut kas ļoti nošūposies un iespējams nostabilizēsies, vai arī pamati neizturēs triecienu, attiecīgi cilvēks vairs nebūs brīvs, vai vairs nebūs precēts.

Protams uz jautājumiem var neatbildēt, var arī neko neprasīt un testēt astrologu – ko tad viņš interesantu pateiks bez jebkādas papildus informācijas sniegšanas par sevi. Var nākt vienkārši aprunāties, vai tieši otrādi – pierādīt ka astrologs neko nezin par cilvēku un pareizi pateikt arī neko nevar, jo tas ko saka “Nav par mani”.

Bet manuprāt jo vairāk cilvēks sadarbojas ar astrologu, jo vērtīgāka vizīte izvērtīsies pašam cilvēkam!

Pārsvarā cilvēki vēlas precīzu konkrētu informāciju (atceros bērnības spēli: Kas?  Kur?  Kad? Ar ko? Cik ilgi? Ko darīja?), uz šiem jautājumiem ir grūti atbildēt nesaņemot atbildes uz uzdotajiem jautājumiem. Protams astrologs redz saiknes un tās var izstāstīt, bet iespējams šāda informācija būs vispārīga un klientam pašam jāsavelk paralēles ar to kas notiek viņa dzīvē.

Jāņem vērā, ka “zvaigznes rāda” kādu notikumu iespējamību, piem. iespēja satikt kādu vīrieti, bet tas galīgi nenozīmē, ka tas būs vīrietis, ar kuru veidosies partnerattiecības un vēlāk apprecēsi. Iespējams ka tiks izteikts kāds piedāvājums, bet nav teikts, ka cilvēks šo piedāvājumu pieņems. Vai arī astrologs ieraudzīs kādu labu laiku bērna radīšanai, bet cilvēks šo brīdi izmantos, lai radoši izpaustos  –  piem. gleznošana arī ir sava veida bērna radīšana.

Kādēļ atsauksmes par vienu astrologu no dažādiem cilvēkiem var būt pilnīgi atšķirīgas?

Vienkārši – arī astrologs ir cilvēks, ar savu temperamentu, runas manieri, personību, baltajām un melnajām dienām.  Kā jebkurš cilvēks ar vieniem cilvēkiem saprotamies labāk, ar citiem sliktāk. Tas, kas der vienam, neder otram. Katram cilvēkam ir “savs” astrologs (-i), tas tikai jāatrod.

Esmu pārliecināta – ja cilvēks, pirms apmeklē astrologu, skaidri priekš sevis nodefinē, ko sagaida no šīs tikšanās, viņš nokļūs pie tā astrologa, kurš viņam to sniegs. Vai arī debesis parūpēsies, lai cilvēks saņem to, kas viņam tajā brīdī ir vajadzīgs.

Lai Jums izdodas atrast savu astrologu!

 

Piedāvāju iespēju pieteikties uz individuālu astroloģisku sarunu.

Pieteikšanās rakstot uz e-pastu: kaija.m@inbox.lv

 

Uz tikšanos!

Maija Kaija

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *