karma

8 posmi negatīvās karmas dzēšanai caur apziņu

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares

 

Karma ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Domāju, ka ikviens cilvēks, kurš tic karmas eksistencei vēlas, lai viņam būtu maksimāli daudz pozitīvās un pēc iespējams mazāk negatīvās karmas.

Lai vismaz daļēji uzlabotu pozitīvas un negatīvās karmas balansu, vēlams veikt negatīvās karmas dzēšanas caur apziņu.

To nav tik grūti paveikt kā varētu likties. Svarīgi ir to darīt pakāpeniski un kompleksi.

Ir vairāki soļi kuri jāveic, lai negatīvās karmas dzēšanu būt iespējams realizēt. Uzreiz gan vēlos uzsvērt, ka tas nav nekāds brīnumlīdzeklis, kuru paveic un tad atkal atgriežas pie iepriekšējā dzīvesveida. Negatīvās karmas dzēšana pirmām kārtām ir paša cilvēkā domāšanas un uzvedības transformācija un tikai pie šī nosacījuma var darboties pati negatīvās enerģijas dzēšanas tehnika.

  1. Karmas saprašana

Pirmais solis karmas dzēšanas procesā ir izpratnes izveidošana. Nepieciešams saprast kas ir karma un ko tā sevī ietver (par karmu sīkāk lasīt šeit). Īsumā – karma sastāv no uzkrātās pozitīvās un negatīvās karmas. Tie ir mūsu labie un sliktie darbi un domas, kas veido enerģētisko nospiedumu. Šī raksta ietvaros mēs runāsim tikai par negatīvo karmu (turpmāk – karma). Attiecīgi mēs virzīsimies uz to, lai dzēstu mūsu šīs un iepriekšējo dzīvju sliktās domas un darbus, kuri eksistē kā mūsu enerģētiskā bagāža.

 

  1. Identificēt karmu

Karmas identificēšana nozīmē saprast, kādas mūsu rīcības un domas pagātnē ir izveidojušas šo karmu. To mēs varam izdarīt, gan atsaucot atmiņā darbus un nedarbus, kurus esam veikuši, gan atceroties kā mēs esam izturējušies pret citiem cilvēkiem dažādos mūsu dzīves posmos, utt. Nav vērts satraukties par aizmirstiem sliktajiem darbiem, sākotnēji būs pietiekami daudz darba dzēšot tos, kurus būsim atcerējušies. Lai vieglāk būtu apstrādāt visu šo informāciju, iesaku to sadalīt pa grupām, piemēram:

  • Karma ar ģimenes locekļiem;
  • Karma bērnībā;
  • Karma attiecībās;
  • Karma darbā;
  • Karma pret sabiedrību kopumā.

Papildus varat izdomāt savu sadalījumu, galvenais, lai pašiem būtu vieglāk uztvert informāciju.

 

  1. Uzņemties atbildību

Atbildības par savu karmu uzņemšanās ir viens no grūtākajiem soļiem. Cilvēka prātam nav raksturīgi vainot sevi. Realitātē tieši otrādāk, mēs vienmēr cenšamies attaisnot lielāko daļu savas darbības. Cilvēki vienmēr atradīs attaisnojumu – es jau tikai pajokoju, es nebiju domājis to nopietni, tas jau tāds sīkums, tas bija domāts savādāk, utt. Šis ir brīdis, kad mums ir jāaplūko viss iepriekš izveidotais saraksts un dziļi savā būtībā jāpasaka: Jā, šī ir mana negatīvā karma, šis ir viss tas ko es esmu izdarījis vai padomājis par kādu sliktu. Tikai pieņemot to, mēs sākam ceļu uz pārmaiņām. Tas ir pirmais solis, lai mēs kļūtu labāki.

 

  1. Lūgt piedošanu

Lūgt patiesu piedošanu ir viens no grūtākajiem uzdevumiem.

Dažreiz mēs mēdzam lūgt piedošanu kādam, bet lielākoties tie ir tikai vārdi, bez dziļākas nozīmes.

Lai karmas dzēšana būtu efektīva, nepieciešams lūgt piedošanu no savas būtības dziļumiem. Es to redzu kā pozitīvas enerģijas ekvivalentu pretstatā veiktajam pāridarījumam. Tas nozīmē, ka mēs caur šo piedošanas lūgšanu ieguldām tik pat lielu vai pat lielāku pozitīvās/mīlestības enerģijas daudzumu nekā šajā notikumā esošā mūsu negatīvā enerģija.

Viens no veidiem kā to var veikt ir meditējot (piemēram, izmantojot 5 soļu meditācijas tehniku), nosūtot cilvēkam vai situācijai mīlestības sajūtu un piedošanas lūgumu. Šo patiesi apzināti darot, tiktu radīta un nosūtīta pozitīvi lādēta mīlestības enerģija, kura uzlabotu esošo enerģijas balansu konkrētajam karmiskajam notikumam. Šīs darbības būtu jāatkārto katram negatīvajam notikumam, kuru identificējāt 2.punktā.

Uzreiz vēlos brīdināt, ka nevajadzētu cerēt, ka visu izdosies dzēst vienā reizē. Tas noteikti tā nebūs. Liels sasniegums jau būs gadījumā, ja vienā reizē izdosies dzēst kaut vai vienu karmisko notikumu. Turklāt tas viss izdosies tikai tad, ja paralēli attīstīsiet sevi kā tas ir aprakstīts nākošajos punktos.

 

  1. Vājo punktu identificēšana

Pieņemot, ka mums ir izdevies dzēst vismaz daļu no negatīvās karmas, nevajadzētu uzskatīt, ka – darbs padarīts, tagad varu turpināt savu dzīvi kā līdz šim. Patiesībā īstajam darbam tikai tagad jāsākas. Pats galvenais visā šajā procesā ir sevis attīstība. Lai mēs varētu sevi attīstīt, mums ir jāsāk ar mūsu vājo punktu identificēšanu. Manuprāt šis ir ļoti grūts uzdevums, bet paveicams, ja ieguldīsim pietiekami daudz darba.

Jūs atkal varat ņemt talkā 2.punktā izveidoto sarakstu un izanalizēt, kādu jūsu īpašību dēļ izveidojās negatīvā karma. Parasti pati acīmredzamākā atbilde ir tikai aisberga augšējā daļa, jo mūsu patiesie uzvedības modeļa iemesli tiek maskēti zem izplatītākiem jēdzieniem. Piemēram, dusmas uz bērnu patiesībā var norādīt uz bailēm par kontroles pazaudēšanu, kas savukārt var norādīt uz bailēm par spēju vadīt savu dzīvi, utt. Atrodot kādu izskaidrojumu vienmēr ir jāuzdod jautājums “Kāpēc?” un tikai tad, kad uz nākamo “Kāpēc?” atbildes vairs nebūs, jūs sapratīsiet, ka atrastā atbilde visticamāk ir pēdējais posms konkrētajam vājajam punktam.

 

  1. Pieņemšana

Pieņemšanas daļa ir cieši saistīta ar iepriekšējo uzdevumu – vājo punktu identificēšanu. Šos abus uzdevumus ir iespējams darīt vienlaicīgi, bet es tomēr ieteiktu to darīt atdalīti. No sākuma definēt priekš sevis kāds es esmu patiesībā, gan esot viens pats, gan kāds es esmu attiecībās ar citiem cilvēkiem un sabiedrību kopumā. Pēc tam, kad to visu priekš sevis esam sapratuši, sākas nākošais darbs – pieņemt sevi tādu kādi mēs patiesībā esam. Un nevis vienkārši atzīt: jā dažreiz tādi esam, nu un tad, bet gan dziļi sevī pieņemt visus savas negatīvās īpašības un rakstura iezīmes kā savu sastāvdaļu. Pieņemot to sevī, mums vienlaicīgi ir jāpieņem lēmums par šīs negatīvās daļas izmainīšanu mūsos.

Kāpēc ir vajadzīga šī pieņemšana? Tāpēc, ka mēs varam izmainīt tikai to, ko mēs apzināmies un atdzīstam kā eksistējošu. Kamēr mēs nevēlamies redzēt dažādās mūsu negatīvās īpašības un rīcības, tikmēr mēs nevaram tās izmainīt. Mūsu prāts nespēs izmainīt to, kam patiesībā netic. Pieņemam sevi un turpinām darbu ar sevi.

 

  1. Darbs ar sevi

Beidzot mēs esam atklājuši kas mums ir sevī jāizmaina un pieņēmuši lēmumu to darīt. Tagad sākas patiesais darbs.

Darbs ar sevi nozīmē apzināti mainīt savu uzvedību, uztveri un attieksmi.

Katram šis darbs ir atšķirīgs atkarībā no tā kā mēs domājam un uztveram. Par universālu metodi es uzskatu, iedziļināšanos sevī un savas domāšanas maiņu. To nav iespējams veikt zibenīgi, tas ir jāveic maziem solīšiem, izmantojot veidu, kurš mums liekas harmonisks.

Būs kādas mūsu negatīvās īpašības no kurām mēs nespēsim pilnībā atbrīvoties, tomēr jācenšas maksimāli samazināt to ietekmi uz sevi un līdzcilvēkiem. To vislabāk var izdarīt apzināti dzīvojot – kontrolējot katru savu reakciju un tiklīdz uztveram, ka mūsos aktivizējas nevēlama reakcija, tā ar prātu to censties neitralizēt vai mazināt tās efektu.

 

  1. Piedošana saviem pāridarītājiem

Sevis attīstības procesā mums ir jāveic izmaiņas ne tikai tagadnei un nākotnei, bet arī pagātnē. Ir ļoti svarīgi spēt aizmirst pāridarījumus un piedot saviem pāridarītājiem. Kā to izdarīt? Nav konkrētas metodes, kura derētu visiem. Neviens cits nekad pilnībā nesapratīs kā jūtās otrs cilvēks. Tie ir tik unikāli katra cilvēka pārdzīvojumi, tādēļ to pārvarēšanu caur piedošanas metodi spēj priekš sevis definēt tikai katrs pats.

Tikai piedodot saviem pāridarītājiem, mēs esam tiesīgi prasīt savu slikto darbu dzēšanu. Aizvainojuma turēšana sevī ir viens no blokiem, kurš bremzē mūsu attīstību un samazina mūsu enerģijas jaudu. Tādā veidā piedodot citiem, mēs atbrīvojam sevi no esošās bagāžas, gan arī mūsu apziņai ir jaudīgāks enerģētiskais potenciāls, lai dzēstu mūsu negatīvo karmu.

   Viens no veidiem, kā vieglāk uztvert pāridarījumu ir paskatīties uz to kā uz mācību stundu.

Es nepiekrītu uzskatam, ka ikviena situācija ir mācību stunda, bet lielākā daļa tomēr tāda ir. Turklāt visticamāk, ka vienu vai otru iemeslu dēļ mēs paši to esam izvēlējušies izbaudīt. Tagad tikai jautājums vai turpināsim būt par to apvainojušies, vai arī būsim pārāki un palaidīsim to prom.

 

Noslēdzot vēlos uzsvērt mūsu ticības nozīmi pašam karmas dzēšanas procesam. Domu enerģija spēks būs tieši tik liels cik būs ticība mūsu spēkiem un tam ko mēs darām. Es pat ieteiktu nevis akli veikt aprakstītos soļus, bet sākotnēji priekš sevis definēt – ko es vēlos sasniegt un kāda ir mana ticība tam.

Es jūs iedrošinu šo informāciju ņemt tikai kā piemēru un pielāgot savām sajūtām un vajadzībām. Svarīgi ir saprast principus pēc kādiem Visums darbojas, lai mēs saprastu, kurās vietās mums jāseko noteiktiem likumiem un, kuros brīžos mēs varam būt elastīgi. Patiesībā elastīgums ir pieļaujams daudz vairāk nekā sākumā liekas. Es vienmēr uzdodu sev jautājumu: vai tas ko es plānoju darīt nodara pāri kādam konkrētam cilvēkam, cilvēku grupai, dzīvai radībai, dabai, Visumam kopumā. Ja atbilde ir NĒ, tad tas nozīmē, ka es ar mierīgu sirdi varu to darīt.

 

  •  
    14
    Shares
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *